Danskerne er mest vilde med Berlin

Danmark er det land, der er bedst repræsenteret på berlinske hoteller og hostels. Siden 2006 er antallet af danske turister i den tyske hovedstad næsten fordoblet.

I løbet af det seneste år har danskerne været i Berlin i et omfang, der svarer til, at mere end hver 10. dansker har tilbragt et døgn i byen. 606.542 registrerede overnatninger er det blevet til i løbet af de 12 måneder fra august 2012 til og med juli 2013, og dermed placerer danskerne sig på en klar førsteplads, når det handler om udenlandske gæsters besøg i den tyske hovedstad sat i forhold til deres hjemlandes størrelse. Pr. 1.000 indbyggere har danskerne haft 114 overnatninger i Berlin. Et godt stykke efter ligger Schweiz med 71 og derefter følger Norge med kun halvt så mange som Danmark.

Registrerede overnatninger for ikke-tyskere i Berlin i perioden august 2012-juli 2013

Registrerede overnatninger for ikke-tyskere i Berlin i perioden august 2012-juli 2013

Når man ser på det totale antal turister ligger danskerne på en femteplads over udlændinges registrerede overnatninger i Berlin. Trods det beskedne indbyggertal er Danmark på den rangliste placeret foran store nationer som Frankrig og Spanien.

Med til billedet hører, at overnatninger i private ferielejligheder ikke er inkluderet i de officielle tal fra “Amt für Statistik Berlin-Brandenburg”. Her må danskerne formodes også at være ganske godt repræsenteret.

Totale antal registrerede overnatninger på hoteller, hostels, campingpladser osv. i Berlin efter gæstens hjemland.* 2013-tallet er for de 12 måneder i perioden august 2012-juli 2013.

Totale antal registrerede overnatninger på hoteller, hostels, campingpladser osv. i Berlin efter gæstens hjemland.
* 2013-tallet er for de 12 måneder i perioden august 2012-juli 2013.

Den offentligt tilgængelige statistik går tilbage til 2006, og i den periode er antallet af danske turister næsten fordoblet fra de dengang 325.795 overnatninger. Facebook-fællesskabet “Vild med Berlin” har i løbet af 2013 fået 1.500 medlemmer, og ifølge deres engagerede udveksling af tips, oplevelser og idéer er det i høj grad byens mangfoldighed, de alsidige kulturbegivenheder, de kulinariske oplevelser, det afslappede udeliv, de gode shoppingmuligheder og ikke mindst de mange fortællinger om de perioder, hvor byen har været centrum i europæisk historie, der lokker danskerne til Berlin.

1 thought on “Danskerne er mest vilde med Berlin

  1. Pingback: Danskerne er endnu vildere med Berlin | Vild med Berlin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *