2022-guide til Berlins julemarkeder

Kniber det med at komme i julestemning?
Så smut en tur til den tyske hovedstad og besøg nogle af byens utallige jule- og adventsmarkeder.
Vi guider dig her til 9 af Berlins største og mest populære julemarkeder. Du får også tip til 4 af byens mere alternative julemarkeder.

I Berlin finder du alt, hvad hjertet kan begære af julehygge, glühwein, juledelikatesser, gaveideer. julepynt og underholdning.

BERLINS MEST POPULÆRE OG TRADITIONELLE JULEMARKEDER

WeihnachtsZauber ved Gendarmenmarkt/Bebelplatz
Et af byens mest stemningsfulde og hyggelige julemarkeder – og et af de mest velbesøgte. På grund af byggeri er markedet i år flyttet til Bebelplatz. Julemarkedet med de mange smukke hvide telte byder på tysk kunsthåndværk, fotografier, trækunst m.m. Har et stort udvalg af madspecialiteter og drikkevarer i god kvalitet samt et flot underholdningsprogram med blandt andet dans, akrobatik, jonglører og korsang.

Sted: Bebelplatz, Berlin-Mitte
Åbent fra mandag den 21. november til lørdag den 31. december 2022.
U-bahn: U5 Museumsinsel, U2 Hausvogteiplatz eller Stadtmitte, U6 Französische Strasse.
Bus 100 eller 300 til Staatsoper

Julemarked ved Berlins røde rådhus
Et af Berlins flotteste julemarkeder, der i år finder sted mellem Det røde rådhus og St. Marienkirche. Ud over et stort antal boder med kunsthåndværk og delikatesser byder markedet på en stor skøjtebane og et 50 meter højt pariserhjul med panoramaudsigt over markedet og byen. Er kendt for sine dukketeaterforestillinger og dygtige gadekunstnere. Tre gange om dagen (kl. 16.30, kl. 18.30 og kl. 20.30) ankommer julemanden til markedet på sin kane, der selvfølgelig er trukket af rensdyr.

Sted: Ved Fjernsynstårnet mellem Det røde rådhus og St. Marienkirche i Berlin-Mitte
Åbent fra mandag den 21. november 2022 til mandag den 1. januar 2023.
S-bahn og U-bahn: Alexanderplatz

Julemarked på Breitscheidplatz.

Julemarked ved Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche
Omkring Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche på Kurfürstendamm finder du over 60 boder, der sælger legetøj, juledekorationer, pynteting og alskens lækkerier inden for mad og drikkevarer. Julemarkedet har også et stort underholdningsprogram.

Sted:  Breitscheidplatz / Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, Berlin-Charlottenburg
Åbent fra mandag den 21. november 2022 til søndag den 1. januar 2023.
U-bahn: Kurfürstendamm

Julemarked på Alexanderplatz
Stor vinter- og juleverden med over 100 forskellige boder med julestads, mad og drikke samt forlystelser for børn og barnlige sjæle, blandt andet Nikolaus’ partyhus og en skøjtebane. På pladsen arbejder blandt andet pottemagere, smede og glaspustere.

Sted: Alexanderplatz, Berlin-Mitte
Åbent fra mandag den 22. november til mandag den 26. december 2022.
S-bahn + U-bahn: Alexanderplatz

Julemarked ved Charlottenburg-slottet.

Julemarked ved Charlottenburg-slottet
I år er der igen julemarked foran Charlottenburg-slottet. Det hyggelige og populære marked byder på et stort og varieret udvalg af brugskunst og gaveideer til store og små, ligesom der er masser af lækkerier til ganen. Ved slottets orangeri er der desuden en særligt børneområde med bl.a. gammeldags luftgynger og forskellige kæledyr.

Sted: Pladsen foran Schloss Charlottenburg, Berlin-Charlottenburg
Åbent fra mandag den 21. november til mandag 26. december 2022.
U-Bahn: U2 Sophie-Charlottenburg-Platz. Bus: 109 og M45

Winterwelt og julemarked på Potsdamer Platz
Winterwelt er et populært vintertilbud i Berlin med gode friluftsaktiviteter og oplevelser. Winterwelt åbnede allerede 29. oktober og har blandt andet Europas største mobile kælkebakke, der er 12 meter høj og 70 meter lang. På pladsen er der talrige hytter, hvor man kan købe specialiteter fra det østrigske køkken samt varme og kolde drikke, fx den populære Jägertee og Almdudler, som er en slags sodavand.

Julemarkedet på Potsdamer Platz åbner først den 25. november. Markedet byder på masser af boder med kunsthåndværk og godt til ganen for både store og små. Her er også en række arbejdende værksteder, hvor man kan følge arbejdet hos pottemageren, billedskæreren, bageren og andre håndværkere.

Sted: Potsdamer Platz, Berlin-Mitte
Winterwelt: Åbent fra lørdag den 29. oktober 2022 til mandag den 2. januar 2023.
Julemarked: Åbent fra fredag den 25. november til mandag den 26. december 2022.
S-bahn + U-bahn: Potsdamer Platz

Lucia Julemarked i Kulturbrauerei
Et forholdsvis lille julemarked, men også et af byens smukkeste. Indrettet i skandinavisk stil med en masse specialiteter fra de nordiske lande. Har især mange tilbud til børn, fx trampolin og karrusel, men også en del boder med forskelligt kunsthåndværk, legetøj og julespecialiteter.

Sted: Schönhauser Allee 36, Berlin-Prenzlauerberg.
Åbent fra mandag den 21. november til torsdag den 22. december 2022.
U-Bahn: U2 til Eberswalder Strasse eller Senefelderplatz.

Alt-Rixdorfer julemarked
Et af Berlins hyggeligste julemarkeder, som finder sted den første weekend i december i den fredede bøhmiske landsby i Neukölln. Har en ganske særlig og nostalgisk atmosfære, blandt andet fordi boderne udelukkende er oplyst af petroleumslamper. Her er boder med hjemmelavet legetøj, keramik, smykker, hjemmelavede madspecialiteter og varme drikke. Her vil børnene også kunne prøve ponyridning, og selvfølgelig kommer julemanden også forbi markedet.

Sted: Richardplatz 28, Berlin-Neukölln.
Åbent fredag 2. december, lørdag 3. december og søndag 4. december 2022.
U-bahn: Karl-Marx-Strasse

Spandau julemarked
Markedet i den gamle bydel i Spandau er et af Berlins skønneste og mest traditionsrige julemarkeder. Samtidig er det et af byens største med omkring 250 butikker/boder på hverdage og omkring 400 i weekenderne. På det stemningsfulde marked, der strækker sig over flere gader, finder du masser af gaveartikler, julepynt, forlystelser samt mad og drikkevarer. Onsdag er familiedag, hvor julemanden besøger markedet og lytter til børnenes juleønsker.

Sted: Kammerstrasse (og omkringliggende gader), Berlin-Spandau.
Åbent fra mandag den 21. november til fredag den 23. december 2022.
U-bahn: U7 til Altstadt Spandau.

4 ALTERNATIVE JULEMARKEDER I BERLIN

Miljø- og julemarked på Sophienstrasse
På dette julemarked tæt ved Hackesche Höfe finder du omkring 80 boder fra nystartede lokale designere og fair trade-forhandlere, som sælger unikke, økologiske og miljøvenlige produkter. Markedet byder selvfølgelig også på masser af mad- og drikkevarer – både klassiske tyske specialiteter og  og internationale delikatesser.

Sted: Sophienstrasse lige ved siden af Hackesche Höfe i Berlin-Mitte.
Åbent alle adventsweekender i 2022, lørdage fra 12-20, søndage fra 11-19.

Julemarkedet Heissa Holzmarkt
Det alternative Holzmarkt-projekt i Friedrichshain inviterer igen i år til “Heissa Holzmarkt” julemarked. Det kreative og skæve sted med en række cafeer, restauranter og butikker, der ligger skønt placeret lige ned til Spree, indrettes med masser af lys og julepynt. Markedet byder på boder med kunsthåndværk, traditionelle julelækkerier inden for mad og drikke samt forskellig underholdning. Der vil også være et særligt program for børn og unge med bl.a. et indendørs legeområde, bageworkshops og teater.

Sted: Holzmarktstrasse 25, Berlin-Friedrichshain
Åbent torsdage, fredage, lørdage og søndage i perioden 25. november til 23. december 2022.

Historisk julemarked i RAW-Gelände
Igen i år er der julemarked med middelalder-tema på RAW-Gelände i Friedrichshain. Her kan de besøgende bl.a. opleve arbejdende værksteder med smede, pottemagere og træskærere. Markedet byder også på middelaldermusikanter, akrobatik og ildjonglører, og børnene kan tage en tur i trækarrusellen eller teste deres færdigheder med bue og pil eller med armbrøst.

Sted: Revaler Strasse 99, Berlin-Friedrichshain
Åbent fra torsdag den 17. november til torsdag 22. december 2022.
U-Bahn: U1 og U3 til Warschauer Strasse.

 

Julerodeo – designjulemarked
For mange er Julerodeo Berlins mest hippe julemarked. Det er her, du finder årets mest originale julegaver. Her er over 150 udstillere fra Berlins mode-, kunst- og designverden. Markedet byder også på streetart, streetfood og masser af musik.

Sted: Kühlhaus Berlin, Tempelhofer Ufer 22, Berlin-Kreuzberg
Åbent i weekenderne den 3./4. december, 10./11. december samt 17./18. december 2022 kl. 12-20.
U-Bahn: U1, U2 eller U3 til U-Gleisdreieck. Bus: M29 til Schöneberger Brücke

Find endnu flere jule- og adventsmarkeder
Der er mange, mange flere jule- og adventsmarkeder i Berlin end dem, vi har omtalt i denne artikel – find dem på denne webside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *