Vind bind fem i Volker Kutschers historiske krimiserie

Du kan nu vinde den nye danske udgave af bind fem i Volker Kutschers forrygende serie om politiefterforsker Gereon Rath.
Forlaget Lindhardt og Ringhof har doneret tre eksemplarer af bogen til udlodning på Vild med Berlin.

KONKURRENCEN ER SLUT OG VINDERNE ER FUNDET!

Volker Kutschers bogserie om kriminalkommissær Gereon Rath, der opklarer mordsager i Berlin i 1920’erne og 1930’erne, har fået ny opmærksomhed de senere år. Bøgerne danner nemlig grundlag for tv-serien Babylon Berlin, der har taget sine seere med storm både i udlandet og herhjemme.

De første fire tykke bind i serien er allerede udkommet i dansk oversættelse. Den 4. februar 2021 fulgte så femte bind, der bærer titlen ’Dem der faldt i marts’. Bøgerne giver et farverigt og detaljemættet billede af mellemkrigstidens Berlin. En by fyldt af spændinger mellem den spirende nazisme, anti-jødisk propagande og kommunisternes mobilisering i byen, der er præget af voksende arbejdsløs.

Bind fem: Dem der faldt i marts
Første bind i krimiserien udspiller sig i 1929, og i bind fem er vi nået til 1933, hvor Hitler er kommet til magten. Kriminalkommissær Gereon Rath har været hjemme i Köln, hvor han en tømmermændsramt morgen efter karnevallet får et telefonopkald, der sender ham tilbage til Berlin. En hjemløs krigsveteran er nemlig fundet død på togskinnerne ved Nollendorfplatz station, og Rath sættes på sagen.

Men Berlin er ikke, hvad den har været. Bogafbrændinger og marcher i gaderne er blevet hverdagskost, og nazisterne strammer deres greb om Tyskland.

Læs mere om hele Volker Kutscher-bogserien her

Sådan deltager du i udlodningen:
Læg en kommentar herunder om: Hvad savner jeg mest ved Berlin lige nu?

Bemærk: Vi modtager meget “spam” i vores kommentarfelter. Derfor bliver din kommentar først synlig, når vi har godkendt den.

Om konkurrencen:
Konkurrencen løber til og med onsdag 24. februar 2021. Den foregår også på Vild med Berlins sider på Facebook og Instagram. Vi finder vinderne gennem lodtrækning og kontakter dem direkte. Vinderne modtager efterfølgende deres bog direkte fra Lindhardt og Ringhof, der har doneret de tre bogeksemplarer til Vild med Berlins læsere.

40 thoughts on “Vind bind fem i Volker Kutschers historiske krimiserie

 1. Lars Christian Junge

  Jeg savner at opdage spændende nye områder om dagen og dejlige restauranter om aftenen 🤗 For eksempel har jeg endnu ikke oplevet Teufelsberg, men det må jeg jo have til gode 😅 Min gode ven Niels taler så varmt om bøgerne, så jeg kan forstå, at de bare MÅ læses 🤩 indtil nu har jeg “kun” set tv-serien.

  Svar
  1. Gitte Guldmann

   Jeg savner området ved Prenzlauerberg. At spise koreansk mad på YamYam på Alte Svhönhauser Strasse, gå en aftentur, spise en is, toppe med et Flohmarktbesøg eller tage U1 til Markthalle Neun i Kreuzberg og nyde stemningen. Savner i det hele taget Berlin. Skulle have fejret min 50 års fødselsdag der i efterårsferien, men valgte at aflyse, så ser frem til næste gensyn med byen. Vores yndlingsby.

   Svar
 2. Charlotte Madsen

  Jeg savner den skønne lille lejlighed i kvarteret omkring Winterfeldt Platz og sidde og drikke kaffe der på markedet og se på pulserende liv

  Svar
 3. Thomas Møller

  Savner byen og dens leben i sig selv!
  Som foråret nærmer sig ku msn også godt klare en Curry wurst og en kold Mezzo Mix (mit lager er iøvrigt ved at være tomt så håber snart man må hente forsyninger igen 😍)

  Svar
 4. Claus Sørensen

  Jeg savner stemningen, duften, lyden og lysene i Berlin. Og at sidde på Breitscheidplatz og nyde en fadøl og mærke byens puls og historie trænge ind i hjertet igen.

  Svar
 5. Bente Knudsen

  Det er alt for længe siden sidst. Jeg savner en gåtur i byen, museerne – både de historiske og kunstmusser, en koncert i Philharmonien og meget andet…

  Svar
 6. Ditte Thordahl Heilesen

  Jeg savner så meget Berlin. At kunne følge med, hvad der sker i Spree park, nyde at kirsebær træerne springer ud, gå på loppemarked og bare indsnuse den berlinske luft. Savner den gode mad og alle parkerne.

  Svar
 7. Jens k Hansen

  Jeg savner min lejlighed, naboer og venner. At cykle ud i det blå og opdage nye sjove/spændende/skæve steder og finde ud af historien bag.
  Suk, det har vist lange udsigter

  Svar
 8. Lotte Vesterlund Larsen

  Jeg savner voldsomt meget at sidde i Volkspark og kigge på mennesker. Måske et glas vin på café Schönenbrun. Jeg savner Botanischer Garten, gå på opdagelse, spise, drikke, cykle.. Alles

  Svar
 9. Flemming

  Jeg savner igen at kunne løbe Tiergarten på kryds og tværs, forbi Goldene Else, og tilbage til Charlottenburg og spise morgenmad på BioBackHaus. Og så drømmer jeg om at stå på An der Alten Försterei og se Union knuse Bayern M. Das wäre spitze!

  Svar
 10. Holger Noach

  Savner stemningen i Berlin
  Sidde i BierGarten og spise en pølse med en stor dejlig kold øl
  Køre med S Bahn og fornemme stemningen
  Mangfoldigheden i byens beboere
  Spise gedigent tysk mad på Zum Schusterjungen på Danziger str.
  I januar besøge vinterbade klubben Berliner Seehunde ved Orankesee og hoppe i søen til deres årlige dåb.

  Ses igen forhåbentlig snart Berlin

  Svar
 11. Anders Wejrup

  Jeg savner bare så meget at kunne gå rundt i Berlin med alle mine Riis Rejser gæster og opleve byen. Nyde en kop kaffe på en fortovsrestaurant, et glas vin måske.

  Svar
 12. Per Mikkelsen

  Mangler en tur gennem det nye og det gamle Berlin.
  Berlin har nemlig begge dele; en tur i KaDeWe og videre op til “Pudderdåsen” og “Læbestiften”.
  Dernæst en tur på Alexanderplatz og videre ud af Karl Marx Allé … eller en tur gennem Prentzlauerberg.

  Alt sammen mangler … og vil man det hele på kort tid, så en tur i TV-tårnets restaurant; her udfolder byens sig på smukkeste vis, gerne sidst på dagen, så man får den fortryllede solnedgang med; se det er en Berlin-tur der virkelig vil noget 😉

  Svar
 13. Erik Rohde

  Savner Beate og Matthias, Gabi og Hans og alle de andre dejlige mennesker – vi plejer at dele foråret og vores oplevelser med i “vores” egen by.

  Svar
 14. Cartsen Oechsner

  Savner alt lige fra en gåtur ned af Hauptstrasse efter en kindl på Willi Mangler og videre med Ubahn ind til Schnelle Quelle på Rochstrasse og en kindl mere med en enkelt berliner luft på siden… Aftensmad på ungernes favorit restaurant Hasir i Nürnberger strasse … En hurtigt shopping (så hurtigt som det nu kan blive med konen) i Boulevard Berlin efter fulgt af en frokost hos Lula på Breslauer Platz … Forbi The Barn på Schönhauser Allee til en time out og kaffe , selv om jeg foretrækker den originale i Auguststrasse, men der bare aldrig plads…

  Ja … savner alt… selv det alt for turistede Kudam og Europacenter….

  Svar
 15. Peter Bilstrup Rasmussen

  Savner den skønne bar øverst i KaDeWe hvor ældre effektive tjenere sørger for udskænkning af dejlige bier vom fass

  Svar
 16. Helga Søndergaard

  Jeg savner at cykle en tur langs med Panke og de mange kanaler. På vej hjem til Wedding vil jeg besøge mit lokale bryggeri Eschenbräu. Her vil jeg nyde en dejlig kold fadøl og en Flammkuchen – sammen med en masse andre dejlige mennesker. Det ser jeg frem til!

  Svar
 17. Astrid

  Savner at komme ned til Berlin og nyde de dejlige forretninger og markeder
  Gå i pladebutikker
  Sidde ved fortovs cafeerne
  Opleve museer jeg endnu ikke har set
  Og måske en tur ud til Wannsee
  Og hvis man kan nå det , at spise friske spargel

  Svar
 18. Annitta l

  Vi (2 voksne og 2 børn 8-11 år) savner mest at være sammen i Berlin, at gå på opdagelse nye steder eller genbesøge gamle.
  Vi elsker at spise morgenmad på vores lokale cafe i Friedrichshain.

  Svar
 19. Thomas Ulrik Johansson

  At gå lange ture med gode venner i en vinterklædt by, gøre holdt ved små boder, nyde de små gader væk fra hovedgaderne hvor den smukkeste arkitektur udfolder sig, samt drikke kaffe/the med kage.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *