Konkurrence: Vind den politiske thriller Berlin 404

Vild med Berlin har rundet 5.000 følgere på Facebook. Det skal fejres. Derfor har du nu chancen for at vinde god sommerlæsning i form af Thomas Clemens anmelderroste politiske thriller “Berlin 404”, som udkom tidligere i år. Vi udlodder 3 eksemplarer af bogen i samarbejde med Forlaget Modtryk.

Berlin 404Berlin 404 leger med spørgsmålene: Hvad var der sket, hvis Berlinmuren ikke var faldet. Hvad nu, hvis Østtyskland havde isoleret sig endnu mere, hvordan havde Vestberlin så udviklet sig?

Bogen begynder med, at DDR’s partisekretær Günter Schabowski omkommer i en bilulykke på vej til den pressekonference, hvor han ellers ville have annonceret, at nye udrejsebestemmelser trådte i kraft ”ab sofort”.

Schabowskis død forpurrer Berlinmurens fald, og i de efterfølgende årtier lukker Østtyskland sig mere og mere om sig selv.

En dag kolliderer et vesttysk tog med et DDR-tog i ingenmandslandet under Muren. De to lande beskylder gensidigt hinanden for bevidst at stå bag ulykken. It-eksperten Jacob Blau fra den vesttyske U-bahn-administration sendes mod sin vilje til Østtyskland for at finde årsagen til ulykken og forhindre en krig i at bryde ud. Med sig har han efterretningsofficeren Berendine Wachner – og i hælene på dem følger Jacobs uberegnelige brødre.

Jacob og Berendine finder chokerende ting bag Jerntæppet. Og et spil om verdens fremtid er i gang.

Berlingske Tidendes anmelder gav bogen 4 stjerner og skrev blandt andet:

»Berlin 404« er en effektiv, politisk sci-fi-thriller – en slags futuristisk koldkrigsroman, der opstiller et billede af verden, som den kunne have set ud, hvis nu sådan noget som et simpelt biluheld havde gjort, at Muren ikke var faldet i 1989.

Thomas Clemen har et godt greb om både den politiske thrillers konspirationsbaserede spændingsopbygning og om science fiction-genrens skildring af rutiner og muligheder i en teknologiforstærket virkelighed.

SÅDAN DELTAGER DU I KONKURRENCEN:
Du deltager ved at lægge en kommentar om, hvad du glæder dig mest til ved dit næste besøg i Berlin.

Du kan skrive din kommentar i svarfeltet under dette blogindlæg ELLER i svarfeltet under konkurrenceopslaget på Facebook – følg dette link til Facebook-opslaget.

Konkurrencen løber til og med søndag den 26. juli 2015. Vi kontakter vinderne direkte og  offentliggør de 3 vindernavne på Vild med Berlins Facebookside.

Forlaget Modtryk har sponsoreret 3 eksemplarer af Berlin 404. Bogen er på i alt 398 sider og den vejledende udsalgspris er 299,95 kr.

Hvis du ikke kan vente med at få fingre i Berlin 404, kan den købes her på Modtryks website.

9 thoughts on “Konkurrence: Vind den politiske thriller Berlin 404

 1. Mette

  Jeg glæder mig mest til at at leje cykler og cykle langs det 1,5 km lange stykke af Berlinmuren med de 106 graffiti-malerier fra 1990 i hyggelige Friedrichshain – som vist skulle være det største udendørs galleri i verden 🙂

  Svar
 2. Rose

  Berlin er mit andet hjem <3 jeg glæder mig mest til at drikke iskolde mojitos efter en dag rundt i Berlin fyldt med kultur og historiske vingesus!

  Svar
 3. Axel Eldrup Surland

  Til gensynet med Treptower Park. Først en stille tur på Den Røde Hærs kirkegård og derefter en bratwurst med en øl i en af boderne ved Spree.

  Svar
 4. Lene Ratzer

  Jeg har ikke været i Berlin siden 2008 og glæder mig vildt til gensynet. – og så er det første gang en sommer 🙂 Jeg glæder mig til at deltage i de ” historiske gå-ture med guide” – frokost i restauranten i Kuplen på Reichstag og til at opleve Berlin på cykel

  Svar
 5. Annitta

  Det jeg glæder mig til i mit årlige gensyn med Berlin er at være i Zoo med vores 2 skønne unger, (3 og 6 år) det mærke deres forventning i toget til Zoo, er så sjovt.
  Det at mærke livet på de gode legepladser, med en kop god kaffe i hånden, sammen med de andre forældre.
  I min familie elsker vi alle at komme til Berlin, der er noget for os alle 4. Der er altid noget nyt at opdage og
  samtidig genkendelsens glæde.

  Svar
 6. Tenna Richter Andersen

  Jeg glæder mig meget til at se det olympiske stadion om små 14 dage og især fordi jeg ikke har været der endnu og skal rejse sammen med 3 der aldrig har været i Berlin. Ser også meget frem til hvad de synes om at spise i toppen af tv tårnet som jo er ret specielt 😀

  Svar
 7. hannemette Prins

  Jeg glæder mig bare til at opleve Berlin, har endnu ikke haft mulighed for at komme dertil. Det jeg først vil se må være spændende bygninger, torve og mennesker der boltrer sig i farver og musik. Jeg kan se at bogen er en god ting at læse først for at få et indtryk af hvad er/var Berlin.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *