Kollwitzstrasse – skøn, grøn og fuld af stemning

Når jeg er i Berlin og har brug for et pusterum væk fra den mere rå og upolerede del af byen, ved jeg, det er tid til at bruge en halv dag på at slentre rundt i min yndlingsgade i Prenzlauer Berg: Kollwitzstrasse.

Kollwitzstrasse og de omkringliggende gader kan bedst beskrives som Berlins svar på Østerbro i København. Området har en højere standard end resten af Prenzlauer Berg. Her bor de ressourcestærke børnefamilier og folk fra den kreative klasse med overskud i økonomien.

De fleste bygninger i Kollwitzstrasse er pæne og velholdte, og fortovene er meget brede med masser af platantræer. De mange træer skaber en helt særlig stemning i gaden, ikke mindst i hele forårs- og sommersæsonen. Når man sidder på en af gadens mange cafeer og restauranter og nyder et godt måltid eller en kop et-eller-andet under fyldige grønne trækroner, er det svært at undgå at blive bare en lille smule forelsket i livet.

Kollwitzstrasse

Kollwitzstrasse har brede fortove, som i en vis grad også bruges som cykelstier.

Pariserstemning på Kollwitzplatz

Kollwitzstrasse er en lang gade, der strækker sig fra Schönhauser Allee til Danziger Strasse. Gadens omdrejningspunkt er Kollwitzplatz, hvor syv gader mødes ud til en lille park med en stor legeplads.

Kollwitzstrasse

På Kollwitzplatz er der nærmest pariserstemning, når vejret inviterer til udendørsservering på de mange hyggelige cafeer og restauranter omkring pladsen.

Kollwitzstrasse Berlin

En af de mange restauranter ved Kollwitzplatz.

Sidst på dagen og i weekenden virker den store legeplads midt i alt det grønne som et fluepapir på gadens småbørnsfamilier.

Kollwitzplatz

Legepladsen på Kollwitzplatz er populær blandt områdets mange børnefamilier.

Kollwitzstrasse og pladsen er opkaldt efter den tyske tegner, grafiker og skulptør Käthe Schmidt Kollwitz (1867 -1945), som engang boede i området. Käthe Kollwitz var en meget socialt engageret kunstner, der beskrev især arbejderklassens kvinder og børns kvaler i de fattige kvarterer Berlin.

Käthe Kollwitz

Käthe Kollwitz-skulpturen på Kollwitzplatz er et populært klatrested for børnene.

En af hendes skulpturer står på Kollwitzplatz, og hendes arbejder, heriblandt en række selvportrætter, kan ses på Käthe Kollwitz-museet i Charlottenburg.

Masser af shoppingmuligheder i Kollwitzstrasse

Jeg besøgte senest Kollwitzstrasse i foråret 2013, hvor jeg især kiggede efter spændende shoppingmuligheder. Og dem er der mange af i gaden. En af de mest imponerende er det store økologiske supermarked LPG BioMarkt, der ligger i Kollwitzstrasse 17.

LPG Biomarkt Berlin

LPG Biomarkt er et af de største økologi-markeder i Europa. Butikken har også en økologisk café.

Supermarkedet er i to etager og har et kæmpe udvalg af økologiske varer, lige fra ost, kød, vin og grøntsager til børnetøj, hudplejeprodukter og legetøj.

LPG Biomarkt

To etager med alt, hvad et økologi-hjerte kan begære.

LPG Biomarkt har også en café med et lækkert udvalg af økologiske salater og varme retter.

Lidt længere oppe ad gaden ligger en af de bedste second hand-butikker, jeg er stødt på i Berlin. Hilly’s Secondhand i Kollwitzstrasse 39 har i forreste del af butikken masser af børnetøj og legetøj.

Hilly's Second hand Berlin

Hilly’s second hand i Berlin.

Bagerst i butikken er bøjlestængerne fyldt med tøj til voksne kvinder. Kjoler, bluser, nederdele, trøjer, jakker og frakker, som er både smart og anvendeligt i hverdagen.

Hilly's second hand Berlin

Hilly’s Secondhand har både tøj til kvinder og børn.

Gaden byder også på en række større og mindre tøjbutikker, flere af dem med mærker, jeg ikke kendte i forvejen. Prisklasserne svinger fra middel til de lidt dyrere tøjmærker.

En af gadens populære specialbutikker er Tukadu, der er et slaraffenland for smykkekreatører i alle aldre. Her finder du alle typer af perler, kæder, vedhæng, værktøj m.m. til smykkefremstilling. Man kan få hjælp til at lave halskæder og øreringe i butikken.

Tukuda Berlin

Tukadu sælger perler og tilbehør til smykkefremstilling.

Har du nu fået lyst til at besøge Kollwitzstrasse, så er det en god ide at lægge besøget på en torsdag eller lørdag. Torsdag finder du Berlins største økologiske marked med frisk frugt, grøntsager, ost, brød, fisk og masser af delikatesser på pladsen.

Marked Kollwitzplatz

Torsdage og lørdage er markedsdage på Kollwitzplatz.

Lørdagsmarkedet byder også på masser af friske råvarer og delikatesser samt på boder med tøj og kunsthåndværk.

Selvfølgelig kan man også købe østers og champagne på lørdagsmarkedet på Kollwitzplatz. Vi er jo i den mere velbeslåede del af byen.

Selvfølgelig kan man også købe østers og champagne på lørdagsmarkedet på Kollwitzplatz. Vi er jo i den mere velbeslåede del af byen.

1 thought on “Kollwitzstrasse – skøn, grøn og fuld af stemning

  1. Pingback: Mit Berlin # 12: Ich bin ein Prenzlauer Berger | Vild med Berlin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *