Berlin-begejstringen bare stiger og stiger

Danskernes trang til at besøge den tyske hovedstad voksede igen i 2014. På otte år er danskernes registrerede overnatninger i Berlin mere end fordoblet.

Danskere tilbragte i 2014 tilsammen 660.770 nætter på berlinske hoteller og hostels, viser den nyeste statistik fra “Amt für Statistik Berlin-Brandenburg”. Dermed konsoliderer vi os som den meste Berlin-begejstrede befolkning i hele verden, når vi lige ser bort fra de indenlandske gæster fra det øvrige Tyskland.

Danskerne er mest vilde med Berlin, når man sammenligner antallet af turister med indbyggertallet i de lande, de kommer fra. Foto: Klaus Holsting (c)

Når man sammenligner antallet af turister med indbyggertallet i de lande, turisterne kommer fra, viser statistikken, at danskerne er det folkefærd, der er mest vild med Berlin. Foto: Klaus Holsting (c)

Væksten i danskernes overnatninger er på 3,6 procent, hvilket er lidt mindre end stigningen sidste år, men kurven er uafbrudt gået opad siden 2006, hvor byens turisme-statistik for første gang blev offentlig tilgængelig via internet. I 2006 var der 325.795 danske overnatninger i Berlin, så i dag bliver der altså registreret mere end dobbelt så mange i den officielle statistik.

Og der er vel at mærke tale om de officielle registreringer. Mange danske gæster i byen bor som bekendt i private lejemål under deres ophold, og disse overnatninger indgår ikke i byens statistik.


I sammenligning med de øvrige lande, der i stort tal er afsender af turister til Berlin, markerer Danmark sig på en klar førsteplads, når man tager højde for indbyggertallet i de forskellige lande. 119 overnatninger pr. 1.000 indbyggere blev det til i 2014 – med et stort spring ned til de efterfølgende lande i denne statistik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *