Vind Pigen fra Liberty – ny krimi af Søren og Lotte Hammer

18. oktober udkommer Pigen fra Liberty, der er anden selvstændige del af Søren og Lotte Hammers historiske krimitrilogi om kripo-kommissæren Johann Braunmann. 
Forlaget People’s har doneret tre eksemplarer af bogen til udlodning på Vild med Berlin.

Ud over at være en krimi er Pigen fra Liberty også en medrivende historisk roman om racisme og uretfærdighed – og om et møde med et samfund, hvor krigen har sat voldsomme spor.

Handlingen foregår i efterkrigstidens Berlin, der er præget af kaos, hævntørst og racisme. I 1945-1948 sker der en række voldsomme drab på sorte mænd, men i første omgang får drabene ikke megen opmærksomhed. Først da en ung, sort mand hænges i et træ, får mordene politisk bevågenhed.

En sort amerikansk advokat, Ralph Woodridge, sendes til den krigshærgede og opdelte tyske hovedstad for at igangsætte en efterforskning. Her møder han den tidligere kripo-kommissær Johann Braunmann, og sammen indleder de et opklaringsarbejde, der skal vise sig at blive mere end udfordrende. Ralph står over for en uhyrlig racisme, som også synes at være motivet bag mordene. Kampen for at fange den bestialske morder bliver ikke mindre vanskelig af, at Ralph samtidig plages af dæmoner fra fortiden.

Sådan deltager du i udlodningen:
Læg en kommentar herunder om: Mit bedste tip til en god oplevelse i efterårsferien i Berlin.

Bemærk: Vi modtager meget “spam” i vores kommentarfelter. Derfor bliver din kommentar først synlig, når vi har godkendt den.

Om konkurrencen:
Konkurrencen løber til og med tirsdag 18. oktober 2022. Den foregår også på Vild med Berlins sider på Facebook og Instagram.
Vi finder vinderne gennem lodtrækning og kontakter dem direkte. Vinderne får efterfølgende deres bog tilsendt direkte fra forlaget People’s, der har doneret de tre eksemplarer af Pigen fra Liberty til Vild med Berlins læsere.

Mere om bogen:
Pigen fra Liberty er anden selvstændige del af Søren og Lotte Hammers historiske krimitrilogi ’Dengang i Berlin’ om kripo-kommissæren Johann Braunmann. Første bind i serien – Snesmil – udkom i 2021. Bogen fik 5 ud af 6 stjerner af Jyllands-Postens anmelder, og Politikens anmelder vurderede romanen til at være ’i international klasse’.

Pigen fra Liberty udkommer 18. oktober 2022. Bogen er på 576 sider. Vejledende pris 299,95.

Om forfatterne:
Søren og Lotte Hammer er søskende og oprindeligt uddannet som hhv. skolelærer og sygeplejerske. i 2010 udkom deres debutroman, Svinehunde, som blev en kæmpe succes med over 100.000 solgte eksemplarer alene i Danmark. Siden har forfatterduoen udgivet en lang række krimier, som er solgt til udgivelse i over 20 lande.

29 thoughts on “Vind Pigen fra Liberty – ny krimi af Søren og Lotte Hammer

 1. Peter Møller Christensen

  Lån eller lej cykler og cykl ud til skoven Grünewald. Drej af mod Teufelsberg, parkér cyklerne og tag en tur til fods rundt på området med den lukkede, i dag stærkt forfaldne og spændende aflytningsstation.

  Svar
 2. Inge Ploug

  Cecilienhof i Potsdam og et besøg i Stadtschloss Potsdam ….Det sidste er helt gratis. På vej til Potsdam skal man selvfølgelig over historiske Glienicker Brücke.

  Svar
 3. Heidi Aggerholm

  Vi har været I Berlin en del gange nu, og vi elsker at gå i deres zoologiske have.
  Vi cykler rundt i byen, og selv om bladene falder, er det en smuk spændende by. Hvis man vil noget indendørs, så find stedet, hvor i kan spille Black light minigolf, vi cyklede derud, selv Vores yngste som er infantil autist var vild med det.
  Vi drager afsted I år i uge 50… God tur til jer i efterårsferien.

  Svar
 4. Heidi Aggerholm

  Vi har været I Berlin en del gange nu, og vi elsker at gå i deres zoologiske have.
  Vi cykler rundt i byen, og selv om bladene falder, er det en smuk spændende by. Hvis man vil noget indendørs, så find stedet, hvor i kan spille Black light minigolf, vi cyklede derud, selv Vores yngste som er infantil autist var vild med det.
  Vi drager afsted I år i uge 50… God tur til jer i efterårsferien.

  PS. Elsker lotte og Sørens bøger…. især Elskede Heidi 😉

  Svar
 5. Eli Novak

  Mit bedste tip om Berlin: Gå gennem Hackesche Höfe, til venstre af Sophienstrasse, til venstre af Grosse Hamburgerstrasse, se skudhullerne ved kirkens forside og nabohuse. Spis frokost i “you’re welcome”, som ligger i det gule hus overfor kirken. Når man nu er der, kan man se “das verlassene Haus” hvor man på gavlene kan se de tidligeres beboeres navne 😢

  Svar
 6. Bente Toft

  Tag en tur på Spionage Museum. Et spændende sted for børn og voksne. Sjove aktiviteter og god læring. Det ligger centralt tæt på Potsdamer Platz.

  Svar
 7. Preben Lund

  En 4 ½ times sejltur på Spree hvor man både kommer igennem flere sluser, og ser de flotte farver i træerne, Turen når langt omkring, og giver en fantastisk oplevelse fra vandsiden.

  Svar
 8. Birgitte Lykkegaard

  Gå på naturhistorisk Museum og se dinosaurskeletter. Det er en fantastisk oplevelse uanset om man er barn eller voksen.
  Gåture langs Spree er også en dejlig varieret oplevelse.

  Svar
 9. Marianne Bybech

  Jeg har været i Berlin en del gange og taler tysk
  Asisi Panoroma Berlin: Die Mauer er meget spændende
  Berliner Unterwelten er også værd at opleve
  Der er utallige ting i Berlin, man kan opleve

  Svar
 10. Elsebet Kærgaard

  Berlin skal bare opleves med en travetur rundt i byen – se op og se ned – nyd stemningen – de mange kulturelle seværdigheder – de hyggelige cafeer mm – alt i alt: Berlin er det hele værd.

  Svar
 11. Søren Rønnebek

  Jeg har været i Berlin masser af gange. Den rummer så meget historie, især 2 store historier, 2. verdenskrig og DDR-tiden. Begge dele interesserer mig meget.
  Har besøgt statsfængslet Hoheschønhausen 2 gange, kan anbefales, men er ikke for små børn. Desuden er det jødiske kvarter, ved Hackesher Markt interessant, at gå rundt i.

  Svar
 12. Birger E. Mikkelsen

  Berlins Bedste Biergarten. Der laves ofte lister over de bedste steder i Berlin, men denne ligger lidt uden for de gængse turistveje. Det er Inselgarten, der ligger på øen Insel der Jugend (Insel Berlin) i Treptower Park. Vi plejer at cykle gennem Treptower Park, der har gennemgået en stor EU-finansieret modernisering. Man kommer forbi Berlins største turisthavn, Treptower Hafen, et lille mindesmærke for den største skibskatastrofe i DDRs historie, Sovjet-mindesmærke fra 2. verdenskrig og det gamle “spøgelsestivoli”, der er under restaurering plus meget mere.
  Inselgarten er vor oase i Berlin, har nu åbent 12-19 (solnedgang), her kan man få Tankbier fra Pilsen samt fornuftig mad. Der er mange aktiviteter om sommeren. Beskrevet i ØLentusiasteN nr. 124.

  Svar
 13. Pia Möller-Light

  Sæt dig på en hvilken som helst bænk i byen og se på den mangfoldighed af mennesker der myldre forbi eller gå på marked ved Maybachufer

  Svar
 14. Arne Würtz Knudsen

  Bare stemninger og efterårsfarverne i Berlin imponerende var der i uge 39 og 40 der var det startet

  Svar
 15. Inge Mader

  Jeg har Berlin i blodet, og har været i Berlin utallige gange.
  En af de ting, der altid gør indtryk på mig selv og dem jeg følges med er Gedenkstâtte Berliner Mauer v. Bernauer Strasse, og Forsoningskirken, hvor der hver dag er bøn for fred og forsoning kl. 12.00 (eller er det 12.15).
  En tur på den gamle jødiske kirkegård på Schönhauser Allé.
  Gåture rundt i de forskellige kvarterer uden egentligt mål giver mange, mange, mange gode og spændende – og gribende oplevelser!

  Svar
 16. Lars Mogensen

  Mine bedste oplevelser er Berlin Marathon hvor jeg hvert år deltager, kombineret med en uges dejlig storby ferie 👍👍👍

  Svar
 17. Inge Lund

  Besøge museumsøen med Det gamle museum, Det nye museum, Nationalgalleriet, Bodemuseum og Pergamonmuseet.

  Svar
 18. Jeanette Andersen

  Tag med på bustur rundt i Berlin – hop af, hop på. En fin tur, når fødderne trænger til lidt hvile ☺️

  Svar
 19. Anja Andersen

  Teufelsberg i alle de skiftende farver i naturen lige nu mp være en eksplosion af farveindtryk sammen med al Street Art kunsten. Det ville absolut være på min liste.

  Svar
 20. Nanna

  Har været i Berlin en gang og vil gerne tilbage. Dengang travede vi byen rundt og fandt små sjove og spændende spisesteder m.m.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *