Om

Denne blog om Berlin er drevet af en århusianer og en københavner, der er vilde med Berlin. Den er 100 procent uafhængig, og vi to redaktører har ingen indtægt i forbindelse med anbefalinger, indlæg eller links.

Vi deler vores fascination, tips, ideer og oplevelser på Facebook-siden af samme navn. Her på bloggen forsøger vi at give et mere overskueligt overblik over de mange anbefalinger af, hvad du kan opleve på dit næste besøg i Berlin.

Udtrykket “vilde med” er ikke tilfældigt valgt, for vi synes ikke, at Berlin er en by, man elsker eller er forelsket i. Hvis man absolut skal have et amourøst forhold til en by, må det være Paris. Eller måske Rom. Det store, beskidte B kan man til gengæld godt blive ganske og aldeles vild med.

Brosten og bygninger emmer af fortællinger fra de mange og lange perioder, hvor byen har været centrum i europæisk historie. Kulturen blomstrer på museer og i baggårdsværksteder. Brede fortove og parker lægger plads til et afslappet udeliv. De kulinariske oplevelser er talrige, varierede og tilmed inden for rækkevidde af et slunkent feriebudget. Og sådan kunne vi blive ved …

Har du bidrag til sitet, må du rigtig gerne oplyse dem på Facebook-siden med samme navn eller sende os en mail.

Med venlig hilsen

Inge Hald, inge@vildmedberlin.dk

Lars Friis, lars@vildmedberlin.dk

Inge Hald Vildmedberlin.dkOm Inge Hald: Uddannet journalist.

Mine første møder med Berlin var i 1992 og 2008. Begge gange var jeg der i en forlænget weekend i oktober, og begge gange rejste jeg hjem fyldt med undren: Hvad så folk i den by? Jeg så en grim og hærget by, der overalt bar præg af sin dystre fortid.

I 2009 besluttede jeg at give Berlin en tredje chance. Jeg lejede en lejlighed i Reinickendorf i tre uger i juli og gik i gang med at trave gaderne tynde og lade sporvogne, busser, U-Bahn og S-Bahn føre mig til nye og ukendte steder i byen. Denne gang præsenterede Berlin sig fra sin bedste side med smukt sommervejr og en grøn frodighed, som kom helt bag på mig. Efter en uge var jeg solgt. Pludselig kunne jeg se charmen ved den rå, rustikke og kontrastfyldte by, der byder på stor mangfoldighed på alle områder. Siden har jeg været tilbage igen og igen, og jeg bliver stadig mere vild med og fascineret af Berlins væsen og historie.

Lars i BerlinOm Lars Friis: Journalist og analysekonsulent.

Jeg besøgte Berlin for første gang i 1975 på en skoleudflugt ved afslutningen af 9. klasse. Vi boede i Vestberlin, men var også på besøg i øst. Var blandt andet i Treptower Park og oppe i Fernsehturm, der dengang kun var seks år gammelt og i dén grad DDR’s stolthed. Kiggede over Muren på Brandenburger Tor fra platformen på vestsiden. Det gjorde stort indtryk.

Jeg genbesøgte først Berlin tyve år senere, og den store glæde ved byen opdagede jeg efter årtusindeskiftet. Jeg havde været der på flere fornøjelses- og studieture, da jeg i 2009 tog konsekvensen af min fascination og flyttede min daværende freelancebiks derned i ti uger, hvor jeg boede i Kreuzberg. Siden er det blevet til et par ture om året.

Jeg elsker at bo i og udforske de forskellige kvarterer og har ikke nogen favorit. Og så har jeg gjort den erfaring, at danskere, der er vilde med Berlin, faktisk ofte er som byen: Åbne, fordomsfrie, nysgerrige – og super-interessante at være sammen med. Det er et hyggeligt fællesskab at være en del af.