Julemarkeder i Berlin 2016: 11 traditionelle og 5 alternative

gendarmenmarkt-BerlinVi guider dig her til 11 af Berlins største og mest populære julemarkeder, der tilbyder alt hvad hjertet kan begære af  julestemning, kulørte lamper, julepynt, gaveideer, musik, brændte mandler, glühwein, belgiske vafler, chokolade og meget andet godt til ganen.

Du får også tip til 5 af byens mere alternative julemarkeder, heriblandt et julemarked med gaveideer til hunden og et vegansk-vegetarisk julemarked.

DE MEST POPULÆRE OG TRADITIONELLE JULEMARKEDER:

Foto: Lise Aasted

Foto: Lise Aasted

Julemarked på Gendarmenmarkt
Stemningsfuldt og meget velbesøgt julemarked på en af byens smukkeste pladser, omkranset af den franske domkirke, koncerthuset og den tyske domkirke.

Julemarkedet har fokus på tysk kunsthåndværk, grafisk design, malerier, fotografier, trækunst m.m. Har et bredt udvalg af mad og drikkevarer samt et stort underholdningsprogram med blandt andet dans, akrobatik og korsang.
Sted: Gendarmenmarkt, Berlin-Mitte
Åbent fra mandag den 21. november til lørdag den 31. december 2016.
U-bahn: Stadtmitte

Julemarked ved Charlottenburg-slottet
Et af Berlins mest populære  julemarkeder, ikke mindst på grund af de romantiske omgivelser og en meget smuk og stemningsfuld lyssætning på slottet. Cirka 250 udstillere fra hele verden sælger et stort og varieret udvalg af brugskunst og gaveideer til store og små, ligesom der er masser af lækkerier til ganen. Ved slottets orangeri er der desuden et særligt børnejulemarked med gammeldags luftgynger, karrusel, tog og en mini-rutschebane.

Sted: Platz vor dem Schloss Charlottenburg, Berlin-Charlottenburg
Åbent fra mandag den 21. november til mandag 26. december 2016.
Bus: M45

Julemarked ved Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche
Et af de mest besøgte julemarkeder i Berlin. Omkring Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche på Kurfürstendamm finder du over 170 boder, der sælger legetøj, juledekorationer, pynteting og alskens lækkerier inden for mad og drikkevarer. Har et stort underholdningsprogram.

Sted:  Breitscheidplatz / Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, Berlin-Charlottenburg
Åbent fra mandag den 21. november til søndag den 1. januar 2017.
U-bahn: Kurfürstendamm

Nostalgisk julemarked ved Opernpalais
Julemarked, der emmer af nostalgi og hjemlig hygge. Finder sted på slotspladsen foran den tidligere DDR-statsrådsbygning i Mitte. Her er samlet omkring 130 små træhuse, hvor du kan købe alt fra kunsthåndværk og blomsterkranse til Glühwein, ristede mandler og kandiserede frugter.

Sted: Schlossplatz 1, Berlin-Mitte.
Åbent fra onsdag den 23. november til søndag den 25. december 2016.
Bus: 100 + 200

Julemarked ved Berlins røde rådhus
Et af Berlins flotteste julemarkeder. Ud over et stort antal boder med kunsthåndværk og delikatesser byder markedet på en stor skøjtebane og et 50 meter højt pariserhjul med panoramaudsigt over markedet og byen. Er  kendt for sine dukketeaterforestillinger og dygtige gadekunstnere. Her er også en lille dyrehave med bl.a. får og æsler samt en ponyridebane. Tre gange om dagen ankommer julemanden til markedet på sin kane, der selvfølgelig er trukket af rensdyr.

Sted: Roten Rathaus, Rathausstrasse 15, Berlin-Mitte
Åbent fra mandag den 21. november til mandag den 26. december 2016.
S-bahn og U-bahn: Alexanderplatz

Vinterdrøm ved Alexa
Stort julemarked med tivolistemning, beliggende ved shoppingcentret Alexa mellem Jannowitzbrücke og Alexanderplatz. Her er pariserhjul, karrusel og en række action-forlystelser, som især appellerer til unge og børnefamilier. Omkring 150 udstillere og et stort underholdningsprogram.

Sted: Alexanderstrasse, Berlin-Mitte
Åbent fra mandag den 21. november til mandag den 26. december 2016.
S-bahn + U-bahn: Alexanderplatz

Foto: Gurli Sørensen

Foto: Gurli Sørensen

Julemarked på Alexanderplatz
Stor vinter- og juleverden med over 100 forskellige boder med julestads, mad og drikke samt forlystelser for børn og barnlige sjæle, blandt andet Nikolaus’ partyhus. På pladsen arbejder blandt andet pottemagere, smede og glaspustere.

Sted: Alexanderplatz, Berlin-Mitte
Åbent fra mandag den 21. november til mandag den 26. december 2016.
S-bahn + U-bahn: Alexanderplatz

Vinterverden og julemarked på Potsdamer Platz
Meget populært  vintertilbud i Berlin med masser af friluftsaktiviteter og oplevelser. Winterwelt har blandt andet Europas største mobile kælkebakke, der strækker sig over hele  70 meter.  Pladsen har også en stor skøjtebane med gratis adgang – her er oven i købet gratis skøjteundervisning til børn i alderen 4-7 år. På pladsen er der talrige hytter, hvor man kan købe specialiteter fra det østrigske køkken samt varme og kolde drikke, fx den populære Jägertee og Almdudler, som er en slags sodavand.
Det traditionelle julemarked på Potsdamer Platz åbner først den 21. november. Julemarkedet har masser af boder med kunsthåndværk og godt til ganen for både store og små. Her er også en række arbejdende værksteder, hvor man kan følge arbejdet hos pottemageren, billedskæreren, bageren og andre håndværkere.

Sted: Potsdamer Platz, Berlin-Mitte
Winterwelt: Åbent fra fredag den 4. november til søndag den 1. januar 2017
Julemarked: Åbent fra mandag den 21. november til mandag den 26. december 2016
S-bahn + U-bahn: Potsdamer Platz

Lucia Julemarked i Kulturbrauerei
Et forholdsvis lille julemarked, men også et af byens smukkeste. Indrettet i rød-hvid skandinavisk stil og udstråler en drømmende atmosfære. Har især mange tilbud til børn, fx trampolin og karrusel, men også en del boder med forskelligt kunsthåndværk, legetøj og julespecialiteter.

Sted: Schönhauser Allee 36, Berlin-Prenzlauerberg.
Åbent fra mandag den 21. november til torsdag den 22. december 2016.
U-Bahn: Eberswalder Strasse

Alt-Rixdorfer julemarked
Et af Berlins hyggeligste julemarkeder, som finder sted den første weekend i december i den fredede bøhmiske landsby i Neukölln. Har en ganske særlig og nostalgisk atmosfære, blandt andet fordi boderne udelukkende er oplyst af petroleumslamper. Her er boder med hjemmelavet legetøj, keramik, smykker, hjemmelavede madspecialiteter og varme drikke.

Sted: Richardplatz 28, Berlin-Neukölln.
Åbent fra fredag den 2. december til søndag den 4. december 2016.
U-bahn: Karl-Marx-Strasse

Foto: Lise Aasted

Foto: Lise Aasted

Julemarked i Altstadt Spandau
Markedet i den gamle bydel i Spandau er et af Berlins mest traditionsrige julemarkeder. I 2015 afholdes det for 42. gang. Samtidig er det et af byens største med omkring 250 butikker/boder på hverdage og omkring 400 i weekenderne. På det hyggelige marked, der strækker sig over flere gader, finder du masser af gaveartikler, julepynt, forlystelser samt mad og drikkevarer. Fredag arrangeres der gratis koncerter på markedspladsen.
Sted: Carl-Schurz-Strasse (og andre), Berlin-Spandau.
Åbent fra onsdag den 23. november til fredag den 23. december 2016.
S-bahn + U-bahn: Rathaus Spandau

5 ALTERNATIVE JULEMARKEDER:

Julemarked for hundeelskere
For 5. gang arrangeres et julemarked med gaveideer til menneskets bedste ven i Forsthaus Paulsborn i Grunewald-skoven. Her finder du alt godt til hunden: Beklædning, legetøj, transporttasker, halsbånd og remme og meget mere. Der er selvfølgelig også mulighed for at stille sult og tørst for os tobenede. Hunde-julemarkedet byder også på forskellige hundeshows.

Sted: Hüttenweg 90, Berlin Zehlendorf
Åbent lørdag den 3. og søndag den 4. december 2016
Bus: X93

julemarked BerlinJulerodeo – Design-julemarked
For mange er dette Berlins mest hippe julemarked. Det er her, du finder årets mest originale julegaver. Her er over 150 udstillere fra Berlins mode-, kunst- og designverden. Markedet byder også på streetart, streetfood og masser af musik.

Sted: Postbahnhof am Ostbahnhof, Straße der Pariser Kommune 8, 10243 Berlin-Friedrichshain
Åbent lørdag den 10. – søndag den 18. december 2016.

Holy Shit Shopping julemarked
Kunst- og designjulemarked med håndlavet brugskunst, fotos, mode, smykker og unika-ting fra over 200 designere og kunstnere. Underholdning af lokale DJ’s.

Sted: Kraftwerk Berlin, Köpenick Straße 70, Berlin-Mitte.
Åbent lørdag den 3. december og søndag den 4. december 2016.
U-bahn: Heinrich-Heine-Strasse

Nowkoelln juleloppemarked
Et alternativt  juledesignmarked, der byder på både håndlavet julepynt og gaveideer, secondhand-tøj og kunst. Naturligvis fås også julespecialiteter som friskbagte vafler og dampende hed glühwein.

Sted: Umspannwerk Kreuzberg på Ohlauer Straße 43, Berlin-Kreuzberg
Åbent Lørdag den 17. og søndag den 18. december 2016.
U-bahn: Schönleinstrasse

Det grønne julemarked
Berlins første vegan-vegetariske julemarked, hvor de handlende sælger masser af lokalt fremstillede gaveideer og julepynt, et udvalg af vegan-vegetariske retter og specialiteter samt  selvfølgelig glühwein, vafler og mange andre julelækkerier. Fra markedet er der et flot kig ud over Spree.

Sted: Alte Kindl Brauerei, Am Sudhaus 2, Berlin-Neukölln
Åbent lørdag den 17. og søndag den 18. december 2016.
U-bahn: Boddinstrasse

Find endnu flere Julemarkeder i Berlin

Related posts:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *