2018-guide til Berlins julemarkeder – de traditionelle og de alternative

I juletiden giver Berlin den fuld skrue med julestemningen. Overalt i den tyske hovedstad finder du jule- og adventsmarkeder med alt, hvad hjertet kan begære af julestemning, glühwein, julegodter, gaveideer og underholdning. Vi guider dig her til 9 af Berlins største og mest populære julemarkeder. Du får også tip til 6 af byens mere alternative julemarkeder, bl.a. et designjulemarked i en tidligere isfabrik, et vegansk julemarked og et julemarked på toppen af et indkøbscenter.

BERLINS MEST POPULÆRE OG TRADITIONELLE JULEMARKEDER

Julemarked på Gendarmenmarkt
Meget stemningsfuldt og velbesøgt julemarked på en af byens smukkeste pladser, omkranset af den franske domkirke, koncerthuset og den tyske domkirke.

Julemarkedet præsenterer tysk kunsthåndværk, fotografier, trækunst m.m. Har et bredt udvalg af mad og drikkevarer samt et stort underholdningsprogram med blandt andet dans, akrobatik og korsang.

Sted: Gendarmenmarkt, Berlin-Mitte
Åbent fra mandag den 26. november til mandag den 31. december 2018.
U-bahn: Stadtmitte

Julemarked ved Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche
Et af de mest besøgte julemarkeder i Berlin. Omkring Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche på Kurfürstendamm finder du over 100 boder, der sælger legetøj, juledekorationer, pynteting og alskens lækkerier inden for mad og drikkevarer. Har et stort underholdningsprogram.

Sted:  Breitscheidplatz / Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, Berlin-Charlottenburg
Åbent fra mandag den 26. november 2018 til søndag den 6. januar 2019.
U-bahn: Kurfürstendamm

Julemarked ved Charlottenburg-slottet
Et af Berlins mest populære julemarkeder, ikke mindst på grund af de romantiske omgivelser og en meget smuk og stemningsfuld lyssætning på slottet. Cirka 250 udstillere fra hele verden sælger et stort og varieret udvalg af brugskunst og gaveideer til store og små, ligesom der er masser af lækkerier til ganen. Ved slottets orangeri er der desuden et særligt børnejulemarked med gammeldags luftgynger, karrusel, tog og en mini-rutschebane.

Sted: Platz vor dem Schloss Charlottenburg, Berlin-Charlottenburg
Åbent fra mandag den 26. november til onsdag 26. december 2018.
Bus: M45

Julemarked ved Berlins røde rådhus
Et af Berlins flotteste julemarkeder. Ud over et stort antal boder med kunsthåndværk og delikatesser byder markedet på en stor skøjtebane og et 50 meter højt pariserhjul med panoramaudsigt over markedet og byen. Er kendt for sine dukketeaterforestillinger og dygtige gadekunstnere. Her er også en lille dyrehave med bl.a. får og æsler samt en ponyridebane. Tre gange om dagen ankommer julemanden til markedet på sin kane, der selvfølgelig er trukket af rensdyr.

Sted: Roten Rathaus, Rathausstrasse 15, Berlin-Mitte
Åbent fra mandag den 26. november til søndag den 30. december 2018.
S-bahn og U-bahn: Alexanderplatz

Julemarked på Alexanderplatz
Stor vinter- og juleverden med over 100 forskellige boder med julestads, mad og drikke samt forlystelser for børn og barnlige sjæle, blandt andet Nikolaus’ partyhus og en skøjtebane. På pladsen arbejder blandt andet pottemagere, smede og glaspustere.

Sted: Alexanderplatz, Berlin-Mitte
Åbent fra mandag den 26. november til onsdag den 26. december 2018.
S-bahn + U-bahn: Alexanderplatz

Vinterverden og julemarked på Potsdamer Platz
Winterwelt er et populært  vintertilbud i Berlin med masser af friluftsaktiviteter og oplevelser. Winterwelt åbner allerede 2. november og har blandt andet Europas største mobile kælkebakke, der er 12 meter høj og 70 meter lang.  Pladsen har også en stor skøjtebane på 520 kvadratmeter med gratis adgang – her er oven i købet gratis skøjteundervisning lørdage og søndage for børn i alderen 4-7 år. På pladsen er der talrige hytter, hvor man kan købe specialiteter fra det østrigske køkken samt varme og kolde drikke, fx den populære Jägertee og Almdudler, som er en slags sodavand.

Det traditionelle julemarked på Potsdamer Platz åbner først den 26. november. Julemarkedet har masser af boder med kunsthåndværk og godt til ganen for både store og små. Her er også en række arbejdende værksteder, hvor man kan følge arbejdet hos pottemageren, billedskæreren, bageren og andre håndværkere.

Sted: Potsdamer Platz, Berlin-Mitte
Winterwelt: Åbent fra fredag den 2. november 2018 til søndag den 6. januar 2019
Julemarked: Åbent fra mandag den 26. november til onsdag den 26. december 2018
S-bahn + U-bahn: Potsdamer Platz

Lucia Julemarked i Kulturbrauerei
Et forholdsvis lille julemarked, men også et af byens smukkeste. Indrettet i rød-hvid skandinavisk stil og udstråler en drømmende atmosfære. Har især mange tilbud til børn, fx trampolin og karrusel, men også en del boder med forskelligt kunsthåndværk, legetøj og julespecialiteter.

Sted: Schönhauser Allee 36, Berlin-Prenzlauerberg.
Åbent fra mandag den 26. november til søndag den 23. december 2018.
U-Bahn: Eberswalder Strasse

Alt-Rixdorfer julemarked
Et af Berlins hyggeligste julemarkeder, som finder sted den første weekend i december i den fredede bøhmiske landsby i Neukölln. Har en ganske særlig og nostalgisk atmosfære, blandt andet fordi boderne udelukkende er oplyst af petroleumslamper. Her er boder med hjemmelavet legetøj, keramik, smykker, hjemmelavede madspecialiteter og varme drikke.

Sted: Richardplatz 28, Berlin-Neukölln.
Åbent fredag 7. december, lørdag 8. december og søndag 9. december 2018.
U-bahn: Karl-Marx-Strasse

Julemarked i Altstadt Spandau
Markedet i den gamle bydel i Spandau er Berlins største og et af de mest traditionsrige julemarkeder. I 2018 afholdes det for 45. gang. Samtidig er det et af byens største med omkring 250 butikker/boder på hverdage og omkring 400 i weekenderne. På det hyggelige marked, der strækker sig over flere gader, finder du masser af gaveartikler, julepynt, forlystelser samt mad og drikkevarer. Fredag arrangeres der gratis koncerter på markedspladsen.

Sted: Carl-Schurz-Strasse (og andre), Berlin-Spandau.
Åbent fra mandag den 26. november til søndag den 23. december 2018.
S-bahn + U-bahn: Rathaus Spandau

To populære julemarkeder aflyst i 2018
Bemærk, at på grund af byggeprojekter på området er de traditionsrige og populære julemarkeder Wintertraum am Alexa og Nostalgischer Weihnachtmarkt am Opernpalais aflyst i 2018!

6 ALTERNATIVE JULEMARKEDER I BERLIN

Julemarked på Holzmarkt
Det alternative Holzmarkt-projekt i Friedrichshain, der åbnede i 2017, inviterer for anden gang til “Heissa Holzmarkt” julemarked. Det kreative og skæve sted med en række cafeer, restauranter og butikker, der ligger skønt placeret lige ned til Spree, indrettes med masser af lys og julepynt. Markedet byder på boder med kunsthåndværk, traditionelle julelækkerier inden for mad og drikke samt underholdning som fx musik, dukketeater og film.

Sted: Holzmarkt 25, Berlin-Friedrichshain
Åbent fra fredag til søndag i perioden 23. november til 23. december 2018

Historisk julemarked i RAW-Gelände
I år genåbner julemarkedet på RAW-Gelände i Friedrichshain. Julemarkedet har et middelalder-tema, og de besøgende kan bl.a. opleve arbejdende værksteder med smede, pottemagere og træskærere. Markedet byder også på middelaldermusikanter, akrobatik og ildjonglører, og børnene kan tage en tur i trækarrusellen eller teste deres færdigheder med bue og pil eller med armbrøst.

Sted: Revaler Strasse 99, Berlin-Friedrichshain
Åbent fra fredag 23. november til lørdag 22. december 2018

Det grønne marked – julemarked for veganere
Over 50 handlende præsenterer julegaveideer og mad og drikke for veganere. De kulinariske tilbud spænder fra vafler med is over kartoffelrösti med sauerkraut til cupcakes og punch. Markedet byder også på underholdning for de mindste og musik fra DJ’s.

Sted: Alte Münze, Molkenmarkt 2, Berlin-Mitte
Åbent lørdag den 24. november og søndag den 25. november 2018

Julemarked på Klunkerkranich
På toppen af Neukölln-arkaden med flot udsigt over Berlin kan du lørdage og søndage i december finde boder med kunsthåndværk, smykker, tøj m.m. – og selvfølgelig alle de traditionelle julelækkerier som Glühwein, bratwurst-pølser og varme churros. Efter klokken 16 (fra dette tidspunkt skal der betales 3 euro entré) er der også musik på tagterrassen. Gratis entre fra 12-16.

Sted: Karl-Marx-Strasse 66, Berlin-Neukölln
Åbent weekenderne den 30.november/1./2. december, den 7./8./9. december, den 14./15./16. december og den 21./22./23. december 2018
U-bahn: Rathaus Neukölln

julemarked BerlinJulerodeo – designjulemarked
For mange er dette Berlins mest hippe julemarked. Det er her, du finder årets mest originale julegaver. Her er omkring 200 udstillere fra Berlins mode-, kunst- og designverden. Markedet byder også på streetart, streetfood og masser af musik.

Weihnachtsrodeo finder i år sted i Berlins tidligere isfabrik, Kühlhaus i Kreuzberg.

Sted: Kühlhaus, Luckenwalder Strasse 3, Berlin-Kreuzberg
Åbent i weekenderne den 1./2., 8./9. og 15./16. december 2018

Holy Shit Shopping julemarked
Kunst- og designjulemarked med håndlavet brugskunst, fotos, mode, smykker og unika-ting fra over 100 designere og kunstnere. Underholdning af lokale DJ’s.

Sted: Arena Berlin, Eichenstrasse 4,, Berlin-Kreuzberg.
Åbent lørdag den 8. december og søndag den 9. december 2018.

Find endnu flere Julemarkeder i Berlin

Bliv også inspireret af indlægget “Tip til en god aften i Berlin jul og nytår”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *